2010. április 2., péntek

Digitális napló két betűről

Tisztelt közönség [aki gondolom most még az alkotók tábora és még két fő]!

Engedjétek meg nekem, hogy előre vetítsem: az itt található majdani bejegyzések közül talán az enyémek lesznek a legkevésbé témába vágók, azonban a leginkább elvontak és "légbőlkapottak".
A bizonyos két betű: IT. IT-ről beszélünk és IT-ben élünk. Az információ technológia az a fogalom, amibe manapság minden agyament és máshová nem kategorizálható tartalmat belesűríthetünk. Összességében a hivatalos definíció: Az Információ Technológia tárgykörébe tartozik mindazon információ tárolással, továbbítással és feldolgozással foglalkozó ismeret, eszköz és kutatás, mely eléri, hogy ne foglalkozz a barátnőddel... [Mármint úgy értem, hogy ha van olyanod.]

Tőlem nem valószínű, hogy túl sok szakszerű és referenciaként elfogadható cikket/bejegyzést olvashattok majd. Őszintén megmondva nem is célom kontárkodni olyan területen, ahol magamat nem érzem 95%-ig otthon. Céljaim sokkal prózaibbak:
Az informatika az a terület, ami a leginkább a magyar focihoz hasonlít... mindenki veszettül ért hozzá, mindig mindenki jobban tudja és mindig a másiknak van igaza. Ha már digitális naplo(pó)ként terjesztem az igét, szeretnék telitömni mindent a saját szubjektív igazságaimmal. Csak hogy ízelítőt kapjatok és az összes élő programozó forogjon a sírjában:
Szeretem és pofátlanul használom Wikit, nem pajtásom a Tűzróka, Cefivel ellentétben sosem használtam szívesen Linus úr gyermekeit, és néha egészen meg vagyok elégedve a Májkroszoft sztáffal!
Fejfogásra fel! Amatőr vélemény a vérmesnagy infó érában báj mí.

4 megjegyzés:

  1. Én biztosan érdeklődéssel fogom olvasni kollega, és ne aggódj, más is... Kell valaki, akit nem fertőzött meg teljesen a "winfos" filozófia! :)

    Amúgy éppen a tüzes róka alternatívájáz keresem Linus bá' egyik gyermekére...sikertelenül, de ez már egy másik történet! :)

    Folytatás következik rövidesen...

    VálaszTörlés
  2. Kisfiam! Nem is várunk tőled kevesebbet :D

    VálaszTörlés
  3. Ja és legalább Anyádnak is lesz mit olvasnia :D

    VálaszTörlés
  4. 8) Hát úgy egyen, ahogy mondjátok!

    VálaszTörlés